BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, June 3, 2010

Saya juga pandai masak ok

Haa, Kali ni aku nak ajar korang masak.
Kahkah.
Entry kali ni khas utk lelaki mcm aku yang TERROR MASAK!

mcm bese la kan
aku pun nak SHOW OFF gak ape yang aku masak.
kahkah!

lately ni aku terpaksa makan yang lembut-lembut.
katakan tidak pada nasi.
sobs sobs
:(

Sebelum-sebelum ni, omma aku yang masak
mcm bubur caca n bubur nasi.
tapi tak mungkin kot aku akan masak untuk diri sendiri.
reti pulak kan.

dah la mulai esok aku da start jadi bujang.
so PROBABILITY aku nak buat bubur caca and bubur nasi = ZERO!

oleh itu aku amik inisiatif pergi kedai cari soup.
baru la aku teringat pada Pn. Campbell.
terus aku beli tp yang mushroom punya la,fevret!

Aku da byk kali da makan soup ni
TAPI
tu la, makan je tau buat tak tau.
then baru je tadi aku practik kan.

ok,jangan ketawa.
sebab aku baca direction satu persatu.
1) masukkan bahan dalam periuk
2)masukkan satu tin air
3) biarkan mereneh

time dia da mereneh tu agak klaka la.
kan bile da membuak-buak,
aku tgk balik direction tu.
ade tak tulis nk tunggu berapa minit?
haram takde.

so aku buat andaian la.
aku jalan-jalan dalam rumah-naik turun tangga,
baru aku padam api.
heee.



mahal doh rm4! tempat korang kalau murah bgtau aku ek :P

haa,nampak sedap kan?tgk la sape yang masak.

Mai sepinggan




Tapi kan, aku still tak feel lagi mkn soup ni.
sebab aku tak bole gigit cendawan tu.
rasa mcm makan ubat.
kesian usus besar n usus kecil aku
semoga mereka bekerja dengan lebih kuat!
Aha



p/s = slmt jalan kpd abang aku yang akan ke india,italy dan korea.

9 comments:

Anonymous said...

lol !
u shud try eating the mushroom soup with any kind of pasta ^_^
*two thumbs up* hee ~

Pija said...

hahaha macam tuh ke nak tunggu masak? jalan2 keliling rumah naik turun tangga? owww. hahah.

anish said...

mkn yg lembut2? xsht ke?
huhu tc! :)

k.i.w.i said...

mui- pasta??aha.kau nak suruh gigi aku joget2 ke.aha.btw,nnti kau ajak aku buat pasta ek.mak aku tak reti makanan-makanan barat ni. kehkeh

senior- tu la,aku tak tau nk tunggu brape lame perlu MERENEH.aku tak suka tunggu,so aku jalan-jalan baru aku ttp api.btw, senior nak cuba pn bole!aha

anis- ehe.tq!

mahira oya said...

pandainya masak..
bravo!!!hahaha

nurulhuda said...

okey, nak gelakk! hahhahahah.
knpa xle mkn nasiii??

k.i.w.i said...

ceh,aku buktikan lps ni aku buat cis kek.aku show off gela-gela kat kau nnti!aha
gigi sakit la hudakun.guuuu -_-;

faramira said...

hahaha.. naseb serupe.. cume aku reti gak la masak bubur.. ekek

k.i.w.i said...

kau pun sama ngn aku gk ke?nk tau msk ke tak kne jalan jalan keliling rumah.aha