BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Monday, June 14, 2010

2nd Day as a TG


Assalamualaikum.
Bertemu kembali kita ye?
Masih lg bercerita mengenai TG.

disebabkan terlalu ramai orang.(23orang)
Then divide by 2 groups.
itupun secara tak sengaja.
sebab ade yang tak nak g genting.
takut naik kete kabel.
aku pun tak paham.

tapi ok gak.
takdela aku nak kne drive naik gunung.
pendekkan cerita,
aku join group yang tak nak g genting.
diorang nak soping.
apelagi nilai 3 je la aku bawak.
kahkah.





ok sampai nilai 3.
Diorang tetapkan masa kumpul kt tmpt parking pukul 1:30ptg.
maknanya 3jam!
Mak aih dlm hati aku lamanya.

Aku jalan kejap je.
Lepas tu terus menerus seterusnya lepak kedai cendol.
layan weh cendol dia.
aku amik cendol pulut.
lupa plak aku nak ckp tak payah letak kacang.

cuba korang teka Oral Gel tu ape.
aha.
haa tu la ubat untuk ulser mulut!!!

Tiba tiba pulak aku nak blja tulisan bugis.
aku tanya la sedara aku tu.
Fu mustapha a.k.a bapak kepada Endang.

alpahabet = lontara


Haa tu la Fu Mustapha.
YAng tengah tu anak dia, Endang.
Yang sebelah lagi tu abang aku.
Dia la yang isi minyak keta.
:)
Yang ni sesi pertama.
Diorang pun lupa sebenarnya.
AKu pun satu, tanya on the spot.
Haaa.

YAng ni makcik aku Fu MArlia.
DIa yang tukang sambung.
DAri konsonan ke vokal sampai la tulisan nama aku.
tengkiu tengkiu

Endang tgh tulis nama aku.
:)

See!!!
Gela simple pimple!
Tu la name aku dalam bhs bugis.
tiga-huruf-je

yang ni huruf konsonan

yang ni vokal.
yang ade a i u e o e'

Fu Marlia terbaik dari ladang!
:D

--------------------------------------

Sesi Malam.
BBQ.

Aku tukang tengok je

Ni nampak je macam candid
tapi tak pun sebenarnya.
mestila berlakon.
ala,korang pun sama je.
:P

kipas-susah-mati

antara menu.
coslow terbaik.bagi aku la.
sebab aku tak makan ayam.
mslh ulser!
mee halus pun terbaik.


DIorang tengah kemas-borak
keesokannya nak balik Indon.

RAsa la air tangan aku.
wakakka
Ceh, camera tak bagus

yang ni candid!
:P

taff kan?
aha



credit to Kak Anny, Ijuk, Kak Shah, Ngerang, Anom, Sawal, Omma, Abah, Ijan, Iwan dan kepada saudara indonesia.
Semoga gembira di sini.
:D

3 comments:

mahira oya said...

dlm kegelapan tu bergambar

bellar0ssa said...

huhu bhase bugis kah?

k.i.w.i said...

mahira oya- pkai camera hp.tu yang cmtu.

intan - aah,bugis. 2nd time aku tgk :)