BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 7, 2011

FYP semester 1

Assalamualaikum..

as promised,
aku akan ceritakan perjalanan fyp aku.
tp entri kali ni khas untuk semester 1 je.

------------------------------------------------

week 1

mcm biasalah masih lg berlenggang kangkung.
semua student tgh tggu memo untuk briefing
fyp sem 1.

my lecterur pernah advice me,
grab la awal2 lecturer sbb awak tu bersaing dgn
senior awak.
=)

tp aku mcm tak nak caye je.
last dah terkena.

1st and 2nd week adalah tempoh untuk
add title fyp.
supposedly 3rd week dah bole hntar proposal.

tp aku malang.
aha.
lecturer kat communication section sume dah penuh.
ni sume gara-gara student electronic!
aku pun tak paham.
apsal la diorg sibuk2 nak manja2 ngn lecturer comm.

punyela desperado, aku main add je title yg ade kat website.
dlm hati ckp" ala baru sem 1".

mase tu supervisor pn aku tak kenal.
sekali rupnye, dia tu head of section bhgn fyp.
Dr Zul!
dang~

dia sgt softspoken.
kali ni dia buat project mega.
mixture with 3minor project, dptlah satu project.

aku amik mase 2minggu nak buat research.
dia tu da la sibuk gela.
naik2 bilik, takde.
msg reply cinoet je.

at last, aku give up.
ehe.
:)

aku buat2 hilang arah dan
mintak simpati kat lecturer comm.

result?
mestila dapat!
ehe.

supervisor pun dah bertukar tangan.
tp jgn ingat nak tukar supervisor tu kerja mudah.
byk gela prosedur.
mls nak cite.
buat sakit hati je

tp awl2 lagi lecturer tu dah bg warning.
she will be last this sem.
sbb nak further study.
then, i said, ok.
sbb jnji dpt tukar supervisor.

dia bg tajuk
:REMOTE DATA MONITORING USING GSM TECHNOLOGY

then buat la research dan proposal.
semuanye ok~

sampai la hari nak presentation.
pun ok jugak.
cuma mase 1st sem aku just buat simulation.
takde hardware2.


approx. aku kne prepare rm1000.
:(

so, lps ni nak jual la project ni.
sape2 ade kwn2 nak,
just hello je.
ur identity adalah rahsia.
:)


so overall utk sem 1 ok la.
aku pun ade beli brg skt2 mase sem 1.
so takde la terasa sgt rm1000.

k la babai


3 comments:

President said...

brp harga GSM?

Ahn said...

market baru rm500.aritu zariah mntk tlg crikan. tak sgke la kau pakai dua gsm..nnti aku bgtau..

President said...

yer...aku pakai 2 gsm. mmg pokai aku sem ni. (-_-!!)