BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, November 18, 2010

words that i miss very 1

Assalamualaikum.

1. Canggih.

Canggih la kotak pensel kau.
ade gamba keta dash!

2. Awana tek.

this word macam ayat nak back up diri sendiri setelah di kutuk/ di perli.
Aha.
dunno how to describe.
jom, masuk dalam kasut aku!

3. Eeeeee...

Eeeeee... tak dapat kejar!

macam ngada-ngada gak la.
tapi memang pun,
mase kecik kecik kan sume orang ngada-ngada!

4. ayo.. tak tak leng.

haa, ayat ni macam nak takutkan membe2.
if diorg buat salah, semua orang guna ayat ni!

5. nobidis!

aku pun tak tau mane asal ayat ni.
kitorang guna ayat ni kalau main guli.
once dah lempar guli,
cepat2 cakap, nobidis!
aha.
means that if guli tu sembunyi bawah batu/daun,
kena la alihakn batu/daun tu.

6. uuu!

nak pronounce bukan you.
tapi mcm sebut 'u'lar.
haa, betul 'u'.

ni guna mase main ram ram rep!
ala, main kejar kejar duduk tu.
but nak duduk mesti kena sebut uuu!
aha.

aku always uuu!
aha.

7. Anu

contoh: anu kan lah weh.tak tau.
meaning: buat kan la weh.tak tau.

contoh: eh anu tu dah datang?
meaning: eh dia tu dah datang?

haah! pening kan nak describe anu?
jom, masuk dalam kasut aku!

oh banyak lg wording yang aku tgh nak reinstall.
nnti aku sambung lagi..

2 comments:

President said...

emm..u inspired me to write this topic..hehe

Kazen said...

Salam jom join UniKL Bloggers de Facebook submit link blog anda dan nyatakan anda dari UniKL mane...blog anda akan autopublish setiap kali anda update blog..tak percaya check this out

http://www.facebook.com/pages/UniKL-Bloggers/165952636749982