BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, September 5, 2010

Hadiah-Gift

Assalamualaikum.

"seberapa ikhlas kah kita mmberi hadiah?"


okeh saje nak bg pendapat.
these opinion came up with thousand situations.
but then aku just simply story je okeh.

1. birthday

when si 8 punya besday dah nak kunjung tiba.
then kawan si 8 iaitu si 10 konon nak bg present la kan.
but si 10 doesnt know ape nak bg.
*blank maybe.lol
at the same time, si 8 got something in advance from his friends.
then si 8 show off bagai.
then then si 10 got the news.
nak tau ape si 10 ckp kt si 8??

"aku baru je nak bg hadiah tu kat kau"

but i dunno either si 10 ni bg ke tak kat si 8 ni hadiah.
malas nk stalk.
aha.

wrap up: tak kesah la if dia da ade barang tu ke ape, since kita ade niat nak bg, just bg je. it is from u.


2. Belanja

okeh mcm lari topik je.
tapi takpe.
tekan kat "X" kat right side.

guys, pernah rasa nak belanja kawan kawan tak?
mesti pernah kan?
ke tak pernah?
ok takpe.

situation ni jd mase aku high school.

si 7 cakap nak belanja kami berempat.
si aku, si 5, si 3 ,si 9.
aku tak tau ape point dia nk belanja.
tp mase tu kan outing, mstila kne makan luar bagai.
so si 7 ckp nk belnja.

one day b4 that day,
si 7 asked me.
"did si 9 got scholarship"?
yah, but y?

"malas ah blnje dia cmtu, dia da ade duit"

dank~!!!

aku tak paham ape tujuan sbnr dia.
punye la niat mulus nak belanja tp tiba2 tak jd.
kecik hati si 9.

wrap up - perlu ke kita nak belnja tu tgk dia ade duit ke takde?ok,dahulu kan pada yg takde duit tu mulia jugak.
tapi dalam situation kt atas ni.
meraka adalah kawan rapat.
-_-

ape salahnya walaupun kawan kita tu ade duit, tp kita still belanja.
yang penting bile dah terniat nak belanja tu, just go on.
tak rugi if belanja belanja kawan kawan.
if ikhlas la.
Allah itu Maha Pemurah

4 comments:

IntanBerlian said...

bape banyak nombor da...huhu.. weh jgn lupe blnje aku!

k.i.w.i said...

tan, genap tu girl, ganjil tu man. :)

nurulhuda said...

ye. aku tau ko xsaba nak belanje aku kannn?hahha

k.i.w.i said...

ahaha.no komen :P