BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, February 2, 2010

Teringat

al-fatihah buat arwah muhammad nur asraf b abd rasyid, 22thn.


cukup 2 hari lagi,
genap la kau pergi seminggu dal.

skng ni aku amik mase sket nk tulis entry ni
dal, aku sllu doa harap kau bahagia dgn alam yang kau berada skng ni.
sbnrnye, masih ssh lg aku nk terima yg kau dah xde.
walhal,sblm kau blk benut,
kau sempat ketawe2 lg dal.
aku cube igt muke kau msh tu
tp..
tp makin lame bayangan tu hilang.
suara kau pn aku xdpt igt mcm mne.
aku cuba igt mase last phone call yg kau bt kt aku
mse tu kau ckp nk kuar spital dah(jumaat)

aku nk mntk izin dal,
aku copy sume gmba kau kt fb.
sbb gmba kt fb tu aku rase yg latest
yela,gmba mse kau kt kolej
yg ade kt aku ni pn gmba mse kt stepo.

aku harap aku dpt mmpi kau dal
mmpi mse kite kt stepo.
aku rase mmpi tu la yg plg best nnti

dal,aku cube2 igt kalau kau cerita sumthing msti nk tersengih2.
insyaallah dal, aku akan cube sedaya upya akan rahsia kan perkara yg patut dirahsiakn.
rmai kwn2 kite terkejut mase aku post kt fb psl kau.
rmai je nk melawat kau kt hospital ampang.

dal,aku rindu kt kau dal :(
aku terkedu dal mase key bgtau kau da xde
aku xtau nk ckp ape
even mse tu aku tgh klas, aku kuar jap g tipon mmbe2 kt benut

aku kesal dal xdpt usung jenazah kau bt kali terakhir
aku kesal xdpt tgk kau utk kali terakhir
aku kesal xdpt mandikan jenazah kau

aku mati akal mase tu
dgn kuiz,klas,project club, etc.
sepatutnye aku patut lebihkan kau
maafkan aku dal.
aku hye mmpu sedekahkn yasin dari jauh.

balik raye cina ni aku jnji akan melawat kau.
.........


p/s: if aku da xde, korang tau x? -_-

2 comments:

bellar0ssa said...

hmmm tabah ahn.hmm nak cite gak,balik malaysia hari tu.jejak je klia,aku terus gerak ke terengganu..melawat pusara kawan aku.. sedih,sebak.semua ada.. penat aku tak kira dah. rindu sgt kat tim.. hmm aku memang tak dpat dah nak tahan nangis.. hmm sampai rumah nenek tim,nenek dia xleh tengok aku.tengok aku je nangis sbb dia kata aku mcm tim.sedih.. smpai mak tim ckp kat mak aku... pinjam kasih syg anak eh..sebak aku..

k.i.w.i said...

tu la sebak je.mase aku lawat aritu umh die,abah arwah pesan kt aku soh tgk laptop die.rupnye2 arwah mcm da tau je die da nk pergi sbb die ade buat movie clip gmba2 die n soundtrack lagu ungu andaiku tahu.mmbe2 yg dtg pn pilu je.sunyi gela time tu. then akak arwah bgtau,2jam sblm die mnggal die tye aku kat mane.die nk jmpe aku.sedih je tan. :(