BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, January 28, 2010

alfatihah utk arwah.. :(

alfatihah....


dal, xsmpi sehari pn kau pergi..
tp aku da mule rindu kt kau..
tringt balik mse kite kt stepo..
even kite mule start knl mase skola rendah lg
aku rase, mase kt stepo la kite makin close..

kau baik, baik sgt2.
mgkin mse aku kawan ngn kau,aku byk bg arahan kt kau.
sori dal, aku xde niat ape2 pn mse tu.

aku igt lg mse kt stepo.
aku kne buang asrama sbb bt april fool.
even bg aku mcm xadil je aku kne buang, tp nk bt mcm mne kn..
nsb baik la mse tu kau ade dal.
hari2 aku tumpang abah kau g skola.
awl2 pagi lg kne bgn.
around pkul 6pg aku da tgu abah kau kt luar.

fam kau pn da knl lame ngn fam aku.
abah kau pn baik sgt ngn aku.
smpi skng klo aku jmpe dia, aku msti salam cium tgn.
aku terhutang budi kau kau ngn abah kau.
smpai aku naik segan ari2 tumpang kau g skola.
at last aku try2 bwk moto lak even aku xde lesen mase tu.

dal, awl kau pergi...
since form middle f4 kn kau kne lukimia?
msti kau byk tahan sakit kn.
aku terkejut mase baru2 ni lawat kau kt hospital ampang.
aku dpt tau kau msk spital pn dari abah kau.
mse tu aku kt kg, terjumpe abah kau kt kenduri kawin.
dia ckp kau msk wad, mase tu bln 12.
aku igtkn msk wad mcm biase.
tp bile aku nk call kau blk mse aku kt gombak,
kau still lagi kt spital.

kesian aku tgk kau mse tu.
mcm nk nanges je mse tu tp aku thn
sbb ade mak kau

aku msk2 je kau tgh tido.
sayu aku tgk dal.
kesian kau,dlm diam kau tahan sakit.
aku keluar kjp ckp dgn doctor.
bile aku msk blk,kau da bgn.

dal, kau senyum mase tu dal
aku tau kau nk sembuyikan yg kau tgh sakit kuat
byk kite borak mse tu
semua mse kt stepo kn?
xde pn kite cite mse kite kt skb or smkb.
nmpk sgt kau pn suke stepo kn?
mase tu la kite knl key, wanet, awie, nana, ramai la
owel, pn same..
kau siap igtkn aku lg psl klas kite mng stiap minggu klas terbersih.
pelik kn,walhal klas kite cume 6 org je pmpuan.
time tu la kite gelak besar..
sikit pn kau xmuram mse tu dal,
bile aku syp, kau ade je bnde nk borak.
psl klas la, psl nana la.
mcm2.

2jam je aku dpt luang kn mase dal.
sbb mlm tu aku ade klas mandrin.
klo la aku tau kau nk pergi seawal tu,
aku nk luangkan lg mase ngn kau.
xkesah la cite bnde yg same.
yg penting dapat borak ngn kau.

mungkin Allah bukak ati aku nk g lawat kau ade sbb.
nsb baik gk aku xde klas mase ptg tu.
kau nk tau dal?
nana ngn awie pn nk g jenguk kau.
tp ptg jumaat tu kau msg aku ckp nk kuar spital
nk balik benut, nk berubat care kampung pulak.
so,xjd la nana ngn awie nk jmpe kau.
sbb diorg nk lawat ari sabtu.

aku igt lagi.
kau ckp nk lepak2 ngn aku,tona,kutik ,iman mase kt kg nnti.
tp dal, kau da pergi dulu.
xsempat dal aku nk mntk maaf.
aku maaf kn sume bnde yg yg kau bt kt aku.
aku halal kn sume bnde yg aku pnh blnje kau.

kau la kwn aku dunia akhirat dal.
aku igt lg mase kt stepo.
aku soh kau lukis kt gmba digimon kt papan LK aku.
sebijik mcm yamato.
aku suke kau lukis dal.
kau siap kaler kn gmba tu.

kau igt x, mase weekend kite blk umh.
kite jln2 ngn key ngn wanet.
blk dri jln2 je trus kite gelak2.
yela,mne tak nye, key kn cite mcm2.

byk dal kngn aku ngn kau.
kau kn ngn owel g bakar loker kt blkng?
mmg gelabah la mse tu.

kau igt lg x kite g ramai2 kt kantin skola.
konon bwk buku meka nk g bengkel, walhal nk g kantin.
mmg best la klas kite mse tu

aku igt lg mse tu nk naik f5.
ade ura2 nk upd8 klas.
mknye pkm1&2 nk kne campur.
sape pndai msk pkm1.
mse tu kite protes abes2.
yela,kite satu klas da ngam giler

paling klaka skli.
msk kelas je tido kjp
aha
bgn smpi la cegu dtg
ni sume penangan nsi kawah la kn

lg satu mase cegu math moden, cegu siti
die kn sllu msk klas time waktu last
agk2 kite nmpk bdk lalu kt bwh nk balik je,
cpt2 kite tutup tingkap
aha.

mcm tu la smpi la f5.
byk dal aku nk tulis psl kite kt stepo.
tp, aku xsggp.
mgkin lain kali aku akn tulis lg
aku doakan kau berada dlm kalangan org2 yg beriman.
amin...

alfatihah utk muhammad nur asyraf b abdul rasyid, 22 thn.

2 comments:

bellar0ssa said...

ahn.sedih gile aku bace post ko ni.serious aku dah mngalaminye.sekelip mate je org yang kite syg ilang dari dpn mate.. tabah k..kalolah kita tau dia nk pergi kita mesti spend masa dgn dia sampai bile2..setiap saat.tapi ajal di tgn ALLAH.kita pon tak tau bile dia akan pergi.. masa kwn aku pergi.aku pon xsempat nak minta maaf dgn dia.yg aku ngt dia kata jumpe esok kat clas.. sedih ahn.. aku pon sama2 doakn moge roh sahabat baik ko sama2 dicucuri rahmat.tabah k ahn!

k.i.w.i said...

tengs tan.kau pn pnh kn lalui mse arwah kwn kau tim.same goes to me,aku tulis entry ni pn smbil nanges2.im not strong enaf rite now.hope that arwah bersam org2 yg beriman..amin....